Festivalski radio sa vama
0

Studio RSG 1 Sarajevo u centru grada

Sarajevo-x.com
RSG 1 Sarajevo je od 5. jula 2010. godine, na frekvenciji 90, 9 MHz, počeo je s emitiranjem specijalnog programa "Festivalski radio – RSG 1 SARAJEVO". Već drugu godinu zaredom emitira se specijalni program posvećen filmskom festivalu, ali od ove godine napravljen je i improvizirani studio u centru grada.

U ponedjeljak, 12 .jula tačno u 17.00 sati iz otvorenog studija u ulici Ferhadija (Open Air Studio Promenada – RSG 1 Sarajevo) sa frekvencije 90,9 fm, slušatelje je pozdravila Lejla Pašalić, voditeljica RSG 1 Sarajevo.

Tokom prvog dana emitiranja programa iz otvorenog studija voditelji su ugostili Mirsada Purivatru, direktora SFF-a, Elvira Lakovića Laku, te brojne goste iz svijeta filma.

Specijalni program Festivalskog radija emitirat će se svakim radnim danom i subotom u tri najslušanija termina (09:00 -10:00, 12:00-13:00 i 16:30-17:30 sati), kroz koji će vas voditi Samira Poričanin – Petrešin, urednica RSG 1 Sarajevo.

Osim svakodnevnih aktuelnosti vezanih za SFF, slušatelj će biti informirani o pratećim sadržajima koji će se za vrijeme Festivala održavati u četiri gradske općine (Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad).

“Festivalski radio – RSG 1 Sarajevo” namijenjen je za ljude u pokretu koji žele biti dobro informirani, sjajno se zabavljajući uz urbani gradski radio, te za one koji su prepoznali značaj Sarajevo Film Festivala.