Kultura
0

Studenti Muzičke akademije ponovo na sceni

FENA
Foto: Almin Zrno
Foto: Almin Zrno
Muzička akademija u Sarajevu nastavit će realizaciju koncertne sezone 2014./15. u kojoj će ova institucija proslaviti 60 godina postojanja.

Nakon uspješno realiziranih projekata poput Međunarodnog simpozija "Muzika u društvu", Sarajevo Sonic Studia te koncerta Students on Stage 1, Akademija radi na pripremanju još jednog koncertnog događaja, čiji će repertoarski odabiri sasvim sigurno naći put do slušatelja koji simpatiziraju umjetničku kvalitetu, saopćeno je iz Muzičke akademije Sarajevo.

Javnost će i ovaj put, na koncertnom podijumu Bosanskog kulturnog centra u četvrtak, 13. novembra, imati priliku upoznati se s talentiranim studentima instrumentalnih odsjeka.

Na potpunost umjetničkog doživljaja utjecat će i odabrani program ispunjen djelima velikana umjetničke muzike, poput H. Ecclesa, F. Chopina, J. Levya, te savremenika G. Prhilippea, S. Barbera, J. Tenneya i J. Ganzera.

"Koncert studenata Muzičke akademije u Sarajevu predstavlja još jedan u nizu dokaza da se ova institucija doista nameće kao centralni kreator muzičkog života Sarajeva i BiH", ističe se u saopćenju.

Ulaz na koncert je besplatan.