Kultura
60

Stand up komičar Marko Puljiz uz gosta iz Podgorice ponovo u Sarajevu

Klix.ba
Komičar iz Sarajeva, Marko Puljiz, uz gosta iz Podgorice, Andriju Dabanovića nastupit će 11. aprila s početkom u 20:30 u sarajevskom klubu Monument.

Marko Puljiz je Sarajlija na privremenom životu i radu u Podgorici. Za svoj humor kaže kako je košer, halal, bez psovke i vrijeđanja i nije neugodan, iako često "operiše" po menalitetu prosječnog Balkanca.

Nakon 2013. godine, kada je osvojio nagradu za najboljeg stand up komičara amatera u BiH, počinje da se aktivnije bavi stand up komedijom i kreće sa nastupima širom susjednih zemalja. Nedavno je nastupio na festivalu najboljih regionalnih stand up komičara u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Ali ipak najviše popularnosti stiče nakon reportaže portala Klix.ba s Alipašinog Polja. Video možete pogledati u nastavku:

Marko publiku najviše osvaja svojim jezičkim vratolomijama i imitacijama zvukova koje proizvodimo u neverbalnoj komunikaciji. Kao svježe oženjen čovjek, ističe kako simpatije i uglavnom sažaljenje dobija novonastalim materijalom o braku, vezama, prijateljstvima, nesporazumima...

Nakon određenog vremena dolazi u Sarajevo i iskazuje "srdačan bujrum da na jednu večer zaboravite na svakodnevne probleme i kredite."

Andrija Dabanović (Podgorica)je nova nada regionalne stand-up komedije.

Od prošle godine neumorno reda nastupe koji kod publike prolaze i više nego dobro i sada je u akciji da obiđe što više različitih gradova i klubova, kako bi kraj ove godine dočekao kao priznati stand-up komičar.

Njegov stil komedije je jednostavno crnogorski ali to nije jedina egzotika koja je smiješna. Njegove priče obiluju iznenađenjima i ozbiljnim ispovijestima u kojima nalazi prostor za smijeh. Ovo je njegov prvi nastup u BiH i prvo predstavljanje pred sarajevskom publikom.