Klub Mash
0

SPIN – izložba samostalnih umjetničkih radova i soul party

Sarajevo-x.com
U klubu Mash 21. januara u 20:30 sati održat će se izložba samostalnih umjetničkih radova i soul party sa Mr. Mehikanom.

Na prvoj izložbi u ciklusu događaja SPIN u klubu Mash u Sarajevu bit će izložene fotografije, modne kreacije, slike i umjetničke instalacije. Posjetioci će imati priliku da upoznaju mlade umjetnike i uz laganu muziku i egzotične koktele uživaju u druženju. U 22 sata izložbu će ispratiti početak soul partyja sa Mr. Mehikanom.

Umjetnici koji će predstaviti svoje radove su samostalni umjetnici iz BiH među kojima je i MOJATORBA, inkluzivni brend torbi od kože i tekstila koju izrađuju zanatlije sarajevskog Centra za samopouzdanje i dizajneri.

Mr. Mehikano (Damir Muminagić) u svom repertoaru kombinuje stilove od rare groovea, nu funka preko breaksa i breakbeata, čime svirku obogaćava svim žanrovima koji po svojoj različitosti čine muzički atraktivnu cijelinu. Značajan uspjeh i suradnju sa mnogim lokalnim ali i regionalnim DJ-evima ostvario je učestvovanjem na festivalima kao što su: Break to the Universe 2009 (Kamnik/Slovenija), King of the Hill 2010 (Kamniška Bistrica/Slovenija), 4 tuned cities festival 2010 (Priština/Kosovo), Kriterion - 4 tuned cities festival 2010 (Sarajevo/BiH).

Organizacija izložbe i partyja se odvija uz saradnju sa Step Touch Produkcijom.