Kultura
0

Sony nagradio mlade režisere

Sarajevo-x.com
Jučer je u Sarajevu, na Avangard festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, održana svečana dodjela nagrada Sony nagradne igre "Snimi i ti svoj kratki film", koja je organizovana u sklopu 13. Sarajevo Film Festivala. Glavnu nagradu, SONY Handycam HDRSR5, dobio je Ivan Ramadan, za film "First Contact".

Drugo mjesto i SONY Handycam DCRSR52, dobio je Ensar Džubur za film "Ostali", a treće mjesto i kurs snimanja kao nagradu, osvojili su Mubera Brkić, Ermin Uzeirbegović, Kenan Kreso, Aleksandar Kordić i Mirza Ibrahimbegović. Prisutni gosti i novinari na Avangard festivalskom trgu, imali su priliku pogledati pobjedničke filmove.

U periodu trajanja nagradne igre "Snimi i ti svoj kratki film", od 17. jula do 17. augusta, pristigao je 21 autorski rad koje su, uz stručni žiri predvođen Srđanom Vuletićem, svi ljubitelji filma mogli pogledati i ocijeniti na Sonyjevoj web stranici.

"Moram priznati da je konkurencija bila jaka. Mislim da je veliki broj pristiglih filmova dokaz da u našoj zemlji, uz već afirmisane, postoje i brojni mladi režiseri pred kojima je svijetla filmska budućnost", izjavio je ovom prilikom Srđan Vuletić, predsjednik žirija.

Kao višegodišnji sponzor Sarajevo Film Festivala, kompanija Sony je putem ovog projekta željala pružiti priliku i mladim još nedokazanim režiserima da učestvuju u ovoj prestižnoj manifestaciji.