Kultura
21

Smijeh do suza: Doček Osmog marta sa "Sandžaklijom koji se vraća kući"

Piše: M. N.
Sandžaklija koji je u dva navrata nasmijavao do suza sarajevsku publiku, odlučio je ovaj put nasmijati žene u povodu njihovog praznika Osmog marta.

No, predstava "Došljo-Legenda o Sandžakliji koji se vraća kući" neće biti odigrana 8. marta, već dan ranije kako bi uz smijeh dočekali taj veliki praznik.

"Pošto je u Sandžaku Dan žena onda kada mi to kažemo, ovoga puta smo odlučili da to bude 7. marta jer smatramo da je to najprigodinji dan za naše dame. Tako će 7. marta dobiti predstavu, a 8. ruže kako je i red a već 9. marta možete da se na miru vratite svom stvarnom životu“, ističu autori predstave.

Iz menadžmenta kluba naglašavaju da su se za ovaj potez odlučili smatrajući da nema niko prikladniji od jednog pravog Sandžaklije sa kojim bi žene mogle da dočekaju svoj dan.

Predstava će biti odigrana u klubu Monument s početkom u 20:30 sati. Posebne gošće bit će heroine koje redovno daruju krv Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH i time pomažu onima kojima je krv najpotrebnija.

"Na ovaj potez smo se odlučili jer smo iznenađeni da postoje žene koje ne samo da ne piju krv muškarcima nego i daju", ističu šaljivo autori predstave.