Počeo festival "Muzika na žici"
0

Smailovići i njihovi prijatelji publici u Sarajevu priredili muzički užitak

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Izvrsnim koncertom "Muzičko putovanje" sinoć je u Domu oružanih snaga BiH svečano otvoren festival "Muzika na žici", koji se drugu godinu održava u organizaciji ugledne muzičke porodice Smailović.

Na koncertu otvorenja nastupili su poznata violinistica i umjetnička direktorica Festivala Violeta Smailović-Huart, zatim pijanisti Sergio de Simeone i Meira Smailović te violončelista Yevgeniy Xaviereff.

Izvedbom nekih od najznačajanijih djela kamerne muzike, oduševili su sarajevsku publiku i priredili im istinski užitak na otvorenju Festivala.

Okosnicu ovogodišnjeg festivala "Muzika na žici" čine ponovo brojna porodica Smailović i njihovi prijatelji, vrhunski umjetnici iz svih krajeva svijeta.

Festival će trajati do nedjelje, a večeras je na programu prava poslastica, koncert BBB (Bach, Bethoven, Brahms) za violončelo i klavir, koji počinje u 19:30 sati.

Uzbuđenjima tu nije kraj jer će se u 21 sat predstaviti mladi virtuozi, dobitnici internacionalnih nagrada. Svi koncerti održavaju se u Domu oružanih snaga, a ulaz je slobodan.

Festival "Muzika na žici" trajat će do nedjelje, a osim koncerata bit će organizirane muzičke radionice i igraonice.