Nedjelja na crvenom tepihu
0

Slavni Wim Wenders, zanosna Natalia, ljupka Mirela Naska...

Sarajevo-x.com
Natalia Verbeke i Philippe Le Guay (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta nakon subotnje gala projekcije filma "Torinski konj" mađarskog režisera Bela Tarra te prolaska gostiju projekcije dokumentarnog filma "Orlestar" među kojima je posebnu pažnju privukla Severina, ništa manje glamurozno nije bilo ni u nedjelju navečer.

U Pozorištu je u nedjelju započeo takmičarski dio festivala predstavljanjem prvog filma Takmičarskog programa "Amnestija", albanskog reditelja reditelja Bujara Alimanija. Osim reditelja, na crvenom tepihu se našao i glumac Karafil Shena, i ljupke Mirela Naska i Lulli Bitri.

Pred projekciju tepihom je prošetao i slavni reditelj Wim Wenders koji je bio izuzetno raspoložen za poziranje fotografima, a Natalia Verbeke koja tumači glavnu ulogu u filmu "Ulaz za poslugu" ponovno je izazvala ovacije i plijenila pažnju publike i fotografa. Prošla je u društvu sa rediteljem filma Philippeom Le Guayom.

Na projekciju filma došle su i članica žirija Zana Marjanović u pratnji glumice Mone Muratović, glumačko-rediteljski par Amina i Nedžad Begović...