Kultura
9

Sjajna Elena Mosuc u Sarajevu

Klix.ba
Nakon maestralnih nastupa čuvene američke mezzosopranistice Denyce Graves i baritona Željka Lučića, poznatog po ulogama u brojnim produkcijama Verdijevih opera, koncertni program DoReMi&Vi Fondacije za muzičke umjetnosti predstavlja jednu od najpoznatijih svjetskih sopranistica Elenu Mosuc.

Ova umjetnica bravuroznog glasa upečatljive boje i neprikosnovena vladarica operne pozornice, uspjela je na jedinstven način oživjeti sve najznačajnije likove operne literature. Impresivne nastupe ostvarila je na svim značajnijim opernim pozornicama među kojima su čuvena Scala u Milanu, Metropolitan Opera u New Yorku, Bečka državna opera, Berlinska državna opera, Opera u Cirihu i mnoge druge.

Premijerni nastup u Sarajevu, Elena Mosuc će imati u subotu 8. novembra u 20.00 u dvorani Narodnog pozorišta. Na pozornici će joj se pridružiti orkestar Sarajevske filharmonije, Hor Opere Narodnog pozorišta, tenor Amir Saračević te maestro Ivo Lipanović.

Ova iznimna umjetnica u Sarajevo dolazi iz Španije gdje je u čuvenoj opernoj kući Liceu u Barceloni nastupala tokom pet noći u ulozi koketne Violette u La Traviati, a nakon Sarajeva očekuju je nastupi u Parizu i Lionu u Rossinijevoj opera Semiramida.

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 i 40 KM možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakim danom od 09.00 do 11.30 i od 15.30 do 19.30 sati, a više informacija možete naći na www.maf.ba.