Kultura
7

Sirotanovići, trojac komičara iz Banje Luke, ponovo dolaze u Sarajevo

Klix.ba
Nakon duže pauze, Sirotanovići ponovo dolaze u Sarajevo, gdje će u ponedjeljak, 18. januara s početkom u 20:30 nastupiti u klubu Monument.

Ovaj trojac komičara iz Banje Luke djeluje skupa od 2008. godine, dok sam Antikulturni teatar postoji još od 2003. Sakupili su veliki broj nastupa širom BiH i regiona (Zagreb, Ljubljana, Maribor, Beograd...), a sarajevskoj publici su poznati iz saradnje sa "Magacin Kabareom".

Zbog škakljivih tema kojima se bave u svojim nastupima sakupljali su i druge stvari: fizičke prijetnje, odbijenice sa konkursa za posao, a u par navrata i vlastite zube po sceni.

Sirotanoviće je britanski Guardian stavio u "comedy gold" rubriku u "kulturalnom vodiču kroz Banjaluku".

Ekipu čine:

• Dušan Jokić - Zvanični zastupnik Sjeverne Koreje za BiH, osnivač i duhovni vođa Sirotanovića. Profesionalni sakuplječ odbijenica. Čovjek koji ponajbolje od domaćih komičara ilustruje "običnog čovjeka". To su primjetili i ljudi iz produkcije serije "Lud, zbunjen, normalan", pa se Dušan u posljednjoj sezoni pojavljuje u seriji u ulozi stand-up komičara.

• Mirko Komljenović - Svaki put kada pogleda u cipelar svoje djevojke pomisli da je možda u vezi sa dvije stonoge. Kada vi pogledate konstituciju njegovog tijela, shvatit ćete da njegova djevojka nije njegova bolja polovina. Ona je njegove bolje 2/3. Obožava da gleda utakmice između Srbije i Hrvatske. To su veoma rijetki slučajevi kada za suđenje između njih nije nadležan sud u Hagu.

• Igor Kalaba - Mlad, lijep, zgodan, duhovit, uspješan...neće doći, pa će ga Igor zamijeniti. Živi sa roditeljima koji mu otvoreno kažu da nije omiljeno dijete u porodici. Igor je, inače, "Jedinac". Svi kažu da je najsretniji dan u životu muškarca dan kada postaneš otac. On kaže da je najsretniji dan u životu muškarca onaj na koji saznaš da nećeš postati otac.

Vezani članci