Kultura
0

Široki Brijeg: Počeo Prvi hercegovački radijski festival

FENA
Prvi hercegovački radijski festival na kojemu nastupa 40 izvođača počeo je sinoć u Širokom Brijegu u organizaciji naklade zvuka "Song Zelex".

U sinoćnjem prvom dijelu tog festivala dodijeljene su nagrade za najbolji tiraž albuma u BiH i to Miroslavu Škori, Marku Perkoviću Thompsonu, Mati Buliću, Jerki Drlje, Antoniju Čarapini, Željku Goliku i Siniši Vuci.

Po riječima umjetničkoga direktora festivala Ive Lesića, glasovanje za 40 izvođača i skladbi upriličeno je tijekom protekloga razdoblja na više od 50 bh. i 26 hrvatskih radiopostaja. Glasovati se moglo i putem interneta te sms poruka.

Glasovanjem je izabrano 28 izvođača koji će nastupiti večeras u finalnoj večeri Prvoga hercegovačkog radijskog festivala.

Također, večeras će se najboljim sudionicima festivala dodijeliti vrijedne nagrade. Za prvo mjesto Grand Prix, Zlatna statua i 5000 eura, za drugo Grand Prix i 3000 eura i za treće mjesto brončani Grand Prix i 2000 eura.

Prvi hercegovački radijski festival snima se u vlastitoj produkciji na DVD-u, a snimke će preuzeti osim BHT1 i TV postaje Crne Gore, Rumunjske i Bugarske. BHT 1 će snimku festivalske završnice emitirati 12. kolovoza u 20 sati.

Voditelji obje festivalske večeri su Monika Kravić i Petar Vlahov.

Ulaznice za premijerno izdanje zajedno s CD-ovima po cijeni od 10 KM mogu se nabaviti u Restoranu "Plavo-Bijeli" na Pecari.