Spektakl u Zetri
6

Simfonija prijateljstva okuplja najpopularnije izvođače Balkana

Klix.ba
Detalj sa press konferencije (Foto: M. Mizić)
Detalj sa press konferencije (Foto: M. Mizić)
Zajedničkom press konferencijom Radio Televizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i Turske Radio Televizijske Korporacije (TRT) najavljen je veliki muzički spektakl pod nazivom "Simfonija prijateljstva" koji će biti održan sutra u Olimpijskoj dvorani Zetra sa početkom u 21 sat.

Osim generalnih direktora, Muhameda Bakarevića (BHRT) i Ibrahima Sahina (TRT), okupljenim novinarima su se obratili izvođači iz balkanskih zemalja: Tonči Huljić (Hrvatska), Yildiz Ibrahimova (Bugarska), Saimir Braho (Albanija), Rona Nishliu (Kosovo), Nina Žižić (Crna Gora) i Elena Petrevska (Makedonija).

"Simfonija prijateljstva" okuplja 12 najpopularnijih izvođača iz 12 balkanskih zemlja koji će izvesti najmanje po dvije pjesme uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će za ovu priliku dirigovati Oguzhan Balci, predavač na turskom konzervatoriju muzike na Tehničkom Univerzitetu u Istanbulu.

Ljubitelji muzike će u subotu navečer imati priliku uživati uz najljepše melodije Balkana u dvorani Zetra ili uz programe BHRT-a.

Na koncertu nastupaju:

Sezen Aksu iz Turske, Željko Joksimović iz Srbije, George Dalaras iz Grčke, Yildiz Ibrahimova iz Bugarske,

Vlad Mirita iz Rumunije, Saimir Braho iz Albanije, Rona Nishliu sa Kosova, Elena Petrevska iz Makedonije, Nina Žižić iz Crne Gore, Zseda iz Mađarske, Tonči Huljić i Madre Badessa iz Hrvatske, Halid Bešlić iz Bosne i Hercegovine.