Zakopani temelji
0

FOTO / Simbolični početak gradnje Concert Halla Sarajevo

Sarajevo-x.com
Predsjednik Međunarodne asocijacije festivala Darko Brlek, direktor Međunarodnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić i nekadašnji direktor Narodne i univerzitetske biblioteke Dušan Toholj simbolično su danas "zakopali temelje" na Marijin Dvoru, na mjestu gdje je urbanističkim planom predviđena izgradnja Concert Halla Sarajevo, i time obilježili simbolički početak radova na ovom važnom objektu kulturne infrastrukture naše zemlje.

Brlek je naglasio važnost realizacije inicijative za gradnju Concert Halla Sarajevo i pozvao je tom prilikom lokalne, kantonalne i državne vlasti da daju svoj doprinos izgradnji, jer sve evropske prijestonice imaju takav kulturni centar.

Spahić je kazao kako se ovim činom skreće pažnja da već nekoliko godina postoji međunarodni projekt i međunarodna obaveza koju su bh. vlasti preuzele u vezi sa izgradnjom Concert Halla Sarajevo i da je Sarajevo jedna od rijetkih prijestonica koja nema ovakav kapitalni objekt kulturne infrastrukture, saopćeno je iz pres-službe "Sarajevske zime".