"Važna manifestacija"
0

Silajdžić primio predstavnike Kids festivala

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas predstavnike Kids festivala Susanne Prahl, Almu Telibečirević i Harisa Bilalovića povodom predstojećeg 7. Kids festivala koji će se između 11. i 16. juna održati u Sarajevu.

Predsjedavajući Silajdžić je istakao da je i ranije uočio značaj Kids festivala koji kao dječija kulturno-zabavno-edukativna manifestacija već niz godina okuplja djecu iz cijele Bosne i Hercegovine. Kazao je da su manifestacije ove vrste bitne za reintegraciju bh. društva te da znatno doprinose zdravoj izgradnji budućih generacija. Osvrnuo se i na neupitan značaj obrazovanja, odgoja te porodičnih vrijednosti u tom pravcu.

Predstavnici Kids festivala su zahvalili na podršci predsjedavajućeg Silajdžića, te ga pozvali da posjeti dio manifestacije iduće sedmice. Također su ukazali na značaj podrške bh. institucija ovom festivalu, pogotovo s obzirom na činjenicu da glavna podrška još uvijek dolazi od Evropske unije i njenih članica.

Silajdžić je dao punu podršku Kids festivalu i njegovim organizatorima, saopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.