Kultura
10

SFF u kinu Novi Grad počinje 15. augusta filmom "Druga majka"

FENA
U sarajevskom kinu Novi Grad ljubitelji sedme umjetnosti od 15. do 22. augusta moći će uživati u filmskim projekcijama 21. Sarajevo film festivala (SFF).

Jedan od pokrovitelja ovog prestižnog, svjetski poznatog festivala je i Općina Novi Grad Sarajevo, koja i ove godine svim posjetiteljima kina uz jedinstven filmski doživljaj različitih žanrova za sve uzraste omogućava i besplatan parking za projekcije u večernjim terminima.

Filmovi za širu publiku prikazivat će se u Kinu Novi Grad u 20.45 i to 15. augusta film "Druga majka", 16. augusta "Dheepan", 17. augusta "Takva su pravila" te 18. augusta "Nerazuman čovjek".

U kinu Novi Grad 19. augusta bit će prikazan film "Ricki", 20. augusta film "Hronični", 21. augusta "Savršen dan" te 22. augusta "Tigrovi".

Najmlađi će filmove u Kinu Novi Grad moći gledati u terminu od 12.00 sati i to 16. augusta film "Prorok Khalila Gibrana", 17. augusta "Avioni od papira", 18. augusta "Mini i komarci" te 19. augusta "Nevidljivi dječak".

Sedam kratkih dječijih filmova bit će prikazano 20. augusta, 21. augusta mališani će moći pogledati film "Pjesma mora", a 22. augusta "Antboy: Osveta crvene furije".

Prodaja ulaznica u Kinu počinje 15. augusta i to sat vremena prije svake projekcije, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad Sarajevo.