Kultura
0

SFF: Promotivna zabava ispred Mercator centra Dobrinja

FENA
Jučer je ispred Mercator centra Dobrinja upriličena zabava povodom promocije festivalske lokacije na kojoj će svi ljubitelji filmova moći uživati u programu 12. Sarajevo Film Festivala.

Mercator je za sve mališane organizovao zabavu ispred svog Centra na Dobrinji gdje je promovisan početak ovogodišnjeg Dječjeg programa i TeenArene u okviru 12. Sarajevo Film Festivala.

Djeca su uživala u programu koji je pripremljen za njih, a voditeljica programa, Emela Burdžović, urednica Dječjeg programa i portparol TeenArene, animirala je mališane u igri i zabavi.

Za ovu priliku ispred Mercator centra na Dobrinji postavljen je veliki »Milkin dvorac«. Za djecu su pripremljeni prigodni pokloni, a mogli su osvojiti setove ulaznica za projekcije u kinima „Meeting Point“, BKC, Velikoj sali Općine Novi Grad i Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.

Pored Mercator centra Dobrinja će stanovnici Sarajeva moći uživati u programu 12. Sarajevo Film Festivala u Mercator kinu. Mercator BH je Zlatni sponzor 12. Sarajevo Film Festivala.

Ovogodišnje Zlatno sponzorstvo SFF utjelovljuje sinergiju Poslovnog Sistema Mercator koji posluje na tržištima zemalja regiona, sa regionalnim karakterom ovog Festivala, koji promovira kulturne i umjetničke standarde u zemljama regije.