Kultura
0

SFF: Odabrani učesnici 1. Sarajevo Talent Campusa

Sarajevo-x.com
Selekciona komisija Sarajevo Film Festivala je odabrala Talente koji će učestvovati u 1. Sarajevo Talent Campusu, novom obrazovnom programu namijenjenom mladim filmskim stvaraocima iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Nakon čitanja prijavnih formulara i pregledanja mini filmova više od 250 aplikanata, Selekciona komisija odabrala je 26 reditelja, 30 glumaca i 21 producenta, koji će od 20. do 25. augusta 2007. u okviru 13. Sarajevo Film Festivala, učestvovati u nizu predavanja i praktičnih radionica, koje će voditi ugledni filmski profesionalci iz regije i svijeta, obajvljeno je u saopštenju SFF-a.

Sarajevo Talent Campus realizuje se u saradnji sa Berlinale Talent Campusom i Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu.

Uz osnovni cilj stvaranja platforme koja će mladim, talentovanim autorima pružiti jedinstvenu priliku da uče i usavršavaju svoja znanja, kroz rad sa eminentnim predstavnicima filmske industrije, Sarajevo Talent Campus će njegovim učesnicima omogućiti pristup globalnoj filmskoj mreži.

Listu učesnika možete pogledati na web stranicama Sarajevo Film Festivala.