Kultura
0

Severina: SFF je evropski festival kojim se možete pohvaliti, mi toga nemamo

FENA
U nedjelju, trećeg dana Sarajevo Film Festivala, poznata hrvatska pjevačica Severina Vučković je u razgovoru s novinarima izrazila zadovoljstvo što je gost Festivala.

„Počašćena sam ovako velikim interesovanjem medija. Ipak, ja sam samo gost ovogodišnjeg Festivala, gost i podrška jednog mladog slovenskog redatelja. Saša Lošić je napisao prelijepu pjesmu s kojom sam se pojavila u tom filmu i zadovoljna sam. Film je veoma pozitivan i drago mi je što sam bila dio tog projekta. A o Sarajevu i Sarajevo Film Festivalu, mogu reći da su definitivno nešto najljepše što se dešava u ovom gradu. Sarajevo je jedan evropski grad, a SFF evropski festival kojim se možete pohvaliti. Mi toga nemamo“, izjavila je Severina.

Na pitanje da li ćemo je uskoro moći vidjeti u Sarajevu sa nekom pozorišnom predstavom, odgovorila je: „Uvijek mi je bila želja da glumim u predstavi, što mi se nedavno i ostvarilo po prvi put. Sada planiram spremati monodramu pod nazivom 'Čekajući svog čovjeka', pa vidjet ćemo, možda se pojavim s tim i u Sarajevu, što bih svakako voljela. Ali o tome ću razmišljati nakon izdavanja mog novog albuma, koji privodim kraju“.

A što je sa filmom i eventualnom pojavljivanju na SFF-u iduće godine?

„Meni je uvijek drago doći u Sarajevo tako da ću se potruditi doći i iduće godine. A što se tiče pojavljivanja na filmu, moram priznati da sam juče imala jedan zanimljiv razgovor na tu temu, pa ko zna, možda i iskoristim priliku“.