Sa crvenog tepiha SFF-a
0

FOTO+VIDEO / Severina mamila poglede na premijeri "Orkestra"

Piše: A. Panjeta
Bela Tarr (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U Sarajevu je u subotu navečer napokon održana projekcija filma "Orkestar" na kojem je reditelj Pjer Žalica radio proteklih godina.

Iako je projekcija zbog kiše iz Metalca pomjerena u dvoranu "Mirza Delibašić", protagonisti i ekipa filma pojavili su se na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta.

Na crvenom tepihu pojavili su se i poznati reditelj Wim Wenders, kao i mađarski režiser Bela Tarr čiji je film "Torinski konj" prikazan na gala projekciji u Narodnom pozorištu.

Crvenim tepihom prošetali su Saša Lošić, reditelj Pjer Žalica, muzički producent Nikša Bratoš, umjetnik Braco Dimitrijević i Magnifico, a najviše pažnje izazvalo je pojavljivanje Severine u elegantnoj zelenoj haljini u kojoj je mamila poglede publike i izazvala ovacije.

U filmu, kako je rečeno u najavi, učestvuje više od stotinu ličnosti značajnih za naše vrijeme i kontekst filma, među kojima su brojni muzičari, političari, umjetnici, novinari, kao svjedoci jednog vremena, ali i mnogi nepoznati ljudi koji najbolje ocrtavaju emotivnu mapu filma.