Kultura
0

Selekcija studentskih filmova na SFF-u

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom organizirat će BH Film program od 13. do 20. augusta, kada će prikazati i ovogodišnju selekciju studentskih filmova, saopćeno je iz Udruženja.

Ove godine u selekciji se našlo 13 filmova studenata sa bosanskohercegovačkih filmskih škola.

Ta ostvarenja takmičit će se za nagradu za najbolji bh. studentski film, specijalnu nagradu žirija i specijalno priznanje žirija.

O nagradama će odlučivati žiri koji čine glumica Alena Džebo, producent Alem Babić, te direktor fotografije Antoni Ćorić.

Studentski program BH Film Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova bosanskohercegovačkih filmskih škola i prostor koji okuplja studente sa sve četiri bh. filmske škole (Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, Akademija umjetnosti u Banjoj Luci, Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini i Sarajevo Film Academy/Film.Factory), te na taj način otvara mogućnosti za profesionalna poznanstva i buduće suradnje.

Do sada nagrađenim studentima u ovom programu nagrade su koristile kao odskočna daska za dalji festivalski život i uspjeh filmova, kao i podstrek za dalji profesionalni rad.