Kultura
151

Seka Sablić gostuje u Kamernom teatru 55

Klix.ba
Na sceni Kamernog teatra 55 14. aprila u 18:30 i 20 sati bit će izvedena predstava "Gospođa Roza" u kojoj je jednu od glavnih uloga ostvarila ugledna glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Roman Romena Garija je remek-djelo literature koje pronalazi svoju veliku misiju u dramskoj formi, u živom kontaktu publike sa likovima na sceni, u predstavi "Gospođa Roza".

Ovo je priča o ljepoti emocija na koju zaboravljamo. Drama, tragedija koja se prevazilazi toplinom ljudskih odnosa. Priča se bazira na vječitoj mržnji koja potiče od različitosti: vjera, rase, boje kože…

Gospođa Roza, bivša prostitutka, Jevrejka koja je prošla Aušvic, poslije rata pomaže djevojkama koje se bave prostitucijom time što prihvata njihovu djecu, u bijedi i bez novca, boreći se svakodnevno za hljeb koji će im podijeliti. Ne primjećujući da radi nešto posebno, draga Gospođa Roza završava svoj život, sa srcem ispunjenim ljubavlju za djecu koju je podigla, a posebno za malog Muslimana Momu u koga upire svoj posljednji pogled i snagu želeći da on postane dobar i častan čovjek.

"Ova predstava igrana je na više scena u Srbiji i Hrvatskoj. To je priča o ljepoti emocija na koju je savremeni čovjek zaboravio. Drama, tragedija koja se prevazilazi toplinom ljudskih odnosa", rekao je o predstavi njen režiser Stefan Sablić.