Kultura
43

"Šejtan (na kanafi)" oduševio Banju Luku

Klix.ba
(Foto: Dejan Đurić)
Na svečanom zatvaranju Međunarodnog festivala mladog glumca "Zaplet 05", koje je održano u gradskom pozorištu Jazavac, Magacin Kabare svojim kabaretskim programom zatvorio je ovogodišnji festival. Banjalučka publika se prvi put susrela sa modernim kabareom koji Magacin Kabare svojim radom već tri godine razvija i oživljava u Sarajevu.

Pred punom salom pozorišta Jazavac, Magacin Kabare je predstavio moderni kabaretski show koji je započeo šalama Filipa Andronika, a zatim nastavio Šejtanovom pričom u sujevjerju. Moamer Kasumović kao Šejtan je uz pomoć anđelice i razvratnice koje tumače Sanela Krsmanović i Maja Zećo, te jednog sasvim običnog čovjeka kojeg tumači Aldin Tucić ispričao priču o nepisanim pravilima kojih se svi tokom svog života pridržavamo u namjeri da ne izazovemo đavola. Šejtan je kroz priču, ali i pjesmu o jednom sasvim običnom čovjeku čiji je život ispunjen praznovjerjem savjetovao publiku da počne misliti svojom glavom kako on ne bi došao po njihove živote.

Publika je sa oduševljenjem prihvatila kabaretsku formu koji je Magacin Kabare predstavio, te je posebno izdvojila pjesme koje su nezaobilazan dio predstava Magacin Kabarea.

"Ovo nije samo jedno gostovanje, ovo je početak kulturne saradnje Banje Luke i Sarajeva. Izuzetno mi je drago da smo gostovanjem ove predstave započeli saradnju Magacin Kabarea i Gradskog pozorišta Jazavac koja će u narednom periodu kroz zajedničke projekte obogatiti kulturni život i Sarajeva i Banja Luke i doprinijeti daljnjem razvoju kabarea i umjetnosti.'', izjavio je Emir Kapetanović, režiser ove predstave i umjetnički direktor Magacin Kabarea.

Svi oni koji do sada nisu pogledali predstavu "Šejtan (na kanafi)" u sklopu Late Nite programa Magacin Kabarea, moći će je pogledati u mjesecu novembru te već sada mogu izvršiti rezervacije svojih mjesta.