Kultura
0

Saša Džino nagrađen za najbolji strip na temu "Parodija"

Klix.ba
Pobjednici konkursa "Parodija"
Pobjednici konkursa "Parodija"
Na sinoć otvorenoj 6. izložbi bh. strip autora i autorica u Sarajevskom ratnom teatru dodijeljene su nagrade pobjednicima konkursa za najbolji strip na temu "Parodija".

Na konkurs za prijem radova za ovogodišnju, šestu po redu izložbu bh. strip autora i autorica, okosnicu Stripiti festivala, pristiglo je više od stotinu radova od 27 autora i autorica iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nagradu za najbolji strip na temu "Parodija" osvojio je Saša Džino (Sarajevo). Drugo mjesto pripalo je Elli Gall i Kostji Ribnik (Sarajevo) a treće Nini Međedović, Maji Međedović i Irini Bošnjak.

Nagrade u stripovima za ove talentovane mlade autore obezbjedile su gošće Stripiti festivala Martina Peters i Sonja Gašperov te izdavačka kuća Rosencrantz iz Novog Sada.

Izložba stripova u Sarajevskom ratnom teatru ostaje otvorena do 6. juna.

Zadnji dan festivala svi ljubitelji stripa će se, u prostorijama art kina Kriterion, od 18 sati moći upoznati sa Sonjom Gašperov, poznatom autoricom stripova iz Splita. Ona će predstaviti svoje stripove "Vučine", koje će svi zainteresirani moći kupiti i dobiti autogram i crtež. U Kriterionu će se moći kupiti i stripovi bh. autora i autorica.

Na kraju dana, od 22 sata, također u art kinu Kriterionu, bit će održan Stripiti party uz Audio InFunktion. Svi koji se vole dobro zabaviti mogu doći besplatno i obući neke stripom inspirirane kostime, te osvojiti vrijedne nagrade za svoj stil.