Kultura
2

Sarajevski sajam knjiga: U petak druženje Sulejmana Bugarija s publikom

Anadolija
Hafiz Sulejman Bugari u okviru 28. Međunarodnog sarajevskog sajma knjiga, u organizaciji izdavačke kuće Connectum u petak će prisustvovati druženju s čitaocima njegovih djela.

Direktor izdavačke kuće Connectum Ajet Arifi je rekao da će tom prilikom posjetitelji Sajma i čitaoci imati priliku da im autor Sulejman Bugari potpiše svoju novu knjigu "Izr(ij)eke-za raju iz raja" ili neko od njegovih prethodnih izdanja.

Nova knjiga hafiza Sulejmana Bugarija, koja je prvi susret s publikom doživjela prošle godine, Izr(ij)eke - Za raju iz Raja, jedinstveno je štivo kakvo do sada nije objavljivao. Knjiga je napisana u formi izreka i aforizama koji nastaju kao kondenzirano znanje, iskustvo i životna praksa autora.

Objavljene su i vrlo vrijedne bilješke o Bugarijevim izrekama koje je načinio akademik Rešid Hafizović. Pogovor knjizi hafiza Bugarija potpisuje Mirsad Priganica, a recenzenti knjige su akademici Tvrtko Kulenović i Dževad Jahić, kao i Kerima Filan.

U Sarajevu je u srijedu održano svečano otvaranje 28. Međunarodnog sarajevskog sajma knjiga na kojem učestvuje blizu 200 izlagača iz BiH, zemalja regiona i drugih zemalja svijeta. Partner zemlja ovogodišnjeg Sajma je Republika Turska.