Kultura
141

Sarajevska publika uživala u interpretacijama na festivalu "Sevdalinko u srcu te nosim"

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Osmi Festival sevdalinke Tuzlanskog kantona pod nazivom "Sevdalinko u srcu te nosim" predstavljen je večeras pred sarajevskom publikom u prepunom Bosanskom kulturnom centru (BKC) u okviru tradicionalne manifestacije Baščaršijske noći.

U toplim julskim noćima publika svaku noć ima priliku uživati u raznolikom repertoaru pomenute manifestacije, a Festival "Sevdalinko u srcu te nosim" izazvao je posebno oduševljenje publike s obzirom da su učestovali različiti izvođači interpretirajući tradicionalnu bosanskoherogovačku pjesmu - sevdalinku.

Članica Organizacionog odbora Festivala sevdalinke Tuzlanskog kantona Ramiza Milkunić istakla je kako su učesnici izuzetno ponosni jer su mogli nastupati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i predstaviti se u autentičnom stilu.,

Prema njenim riječima, bio je ovo spoj iskustva i mladosti, odnosno svih detalja koji imaju veze sa sevdalinkom i koji je čine jednom bogatom i plemenitom pjesmom.

U BKC-u je također nastupio i festivalski orkestar te predstavnici folklorne sekcije Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva Zvonko Cerić iz Tuzle.