Kultura
0

Sarajevska filharmonija zadovoljna sjajnim koncertom za početak sezone

Klix.ba
Sinoć održanim koncertom u punoj sali Narodnog pozorišta Sarajevska filharmonija je započela novu koncertnu sezonu.

Magiju doživljaja poznatih i predivnih tema u Smetaninoj Vltavi, Fauréovoj Pavani i Noći na golom brdu Musorgskog orkestar je, predvođen dirigenticom Samrom Gulamović, uspio prenijeti na mnogobrojnu publiku koja ih je na kraju nagradila dugotrajnim aplauzom

Publiku nije ostavila ravnodušnom ni sjajna izvedba ispunjena emocijama, pijaniste Lovre Pogorelića koji se ovaj put sarajevskoj publici predstavio drugim klavirskim koncertom S. Rahmanjinova.

Sigurni smo da će mnogi ljubitelji klasične muzike i ove koncertne sezone pronaći mnogo razloga da nam se pridruže. Planiramo ponovo koncert na otvorenom, nastavljamo obogaćivati projekte za djecu i mlade, ugostit ćemo poznata imena iz svijeta klasične muzike. Sa radošću najavljujemo već slijedećeg mjeseca koncert u okviru festivala Muzika na žici koji će se održati u čast Avde Smajlovića povodom 30 godina smrti kompozitora uz učešće pijanistice Meire Smailović, te koncert u saradnji sa horom iz Bremena na kojem ćemo izvesti Brahmsov Njemački rekvijem, poručuju iz Sarajevske filharmonije.