Narodno pozorište
0

Sarajevska filharmonija otvara novu koncertnu sezonu

Sarajevo-x.com
Koncertom koji se održava u petak 24. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo u 20 sati Sarajevska filharmonija otvara novu koncertnu sezonu 2010/2011. godine.

Na programu je L. van Beethoven: Simfonija No. 1 op. 21 C-Dur i S. Rachmaninov: Koncert za klavir i orkestar No. 3 op. 30 d-moll.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije nastupat će solista, gost iz Rusije, Igor Uryash, klavir, a pod dirigentskom palicom maestra Uroša Lajovica iz Slovenije.

Igor Uryash je pijanist koji je poslije završenog Konzervatorija u St. Petersburgu održavao i održava koncerte u Rusiji, većini evropskih zemalja, USA, Turskoj i na dalekom istoku.

Nastupao je uz velike orkestre (solista St. Petersburg Philharmonic Orchestra and National Cappella, Orchestra of the Maryinski Theatre, Moscow Philharmonic Orchestra,New Japan Philharmonic Orchestra, Duch Royal-Marines Cappella, Beogradska filharmonija...), ali i kao član kamernog trija.

Rezervaciju ulaznica po cijeni od 10 (balkon i galerija), 20 (parter) i 30 KM (lože) možete izvršiti na broj telefona 550 070 i 221 682 ili e-mailom [email protected], a kupovinu istih na blagajni Narodnog pozorišta u terminima od 9-12 i 16-19.30 sati.