Evergreen
0

Sarajevo postalo bogatije za još jednu galeriju

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ulici Avdage Šahinagića u Sarajevu otvorena je galerija Evergreen, jedinstveni kulturni promo centar u kojem će se svojim radovima predstavljati afirmisani i afirmisati mladi umjetnici.

Galerija je otvorena u organizaciji asocijacije Public ROOM Sarajevo i prijateljsku podršku Festivala MESS i programa Modul memorije, a cilj njenog postojanja bit će predstavljanje javnosti izložbi mladih talentovanih fotografa, dizajnera, arhitekata, slikara i drugih umjetnika.

Povodom otvaranja gostima je predstavljen jedan foto i jedan videorad istaknute umjetnice Šejle Kamerić, te ratni plakati Međunarodnog teatarskog festivala MESS uz predstavljanje fotografije Milomira Kovačevića Strašnog, za kojom je 13 godina tragao Nihad Kreševljaković, izvršni producent Festivala MESS.

Neprofitna organizacija Public ROOM Sarajevo je nastala u suradnji sa istoimenom organizacijom u Skoplju, a njihovi programi imaju za cilj promovisanje otvorenog i demokratskog društvo u regionu. Organizacija stimuliše kreiranje prostora za javne debate, idejni razvoj i realizaciju, te i kulturnu razmjenu.