Goran Milić
0

"Sarajevo nije za crveni tepih"

Sarajevo-x.com
Goran Milić, Foto: Sarajevo-x.com
Goran Milić, Foto: Sarajevo-x.com
Legendarni hrvatski novinar i putopisac Goran Milić jedan je u nizu poznatih ličnosti koji su posjetili naš grad kako bi uživali u filmskim projekcijama u sklopu SFF-a. Autor putopisnih serijala koji je tokom svoje karijere napravio reportaže iz cijelog svijeta, u bh. prijestolnicu došao je isključivo radi odmora.

Za portal Sarajevo-x.com izjavio je da se osjeća sjajno u Sarajevu, ali naglašava da grad ne gubi svoju čar kada festival prođe i glamur utihne.

"Bio sam ovdje prije dva mjeseca, kada sam radio neku reportažu. I tada je bilo lijepo vrijeme i grad je bio pun ljudi. Razlika je jedino što sada imamo crveni tepih i svi su skoncentrisani oko Narodnog pozorišta. Crveni tepih je uzbuđenje za Sarajlije, ali Sarajevo nije za crveni tepih“, smatra poznati HRT-ov novinar.

On je poput pravog poznavaoca sarajevskog duha i opuštenosti naglasio da Sarajevo nije zaljubljeno u crveni tepih, te da ljudi koji su se bavili glamurom nisu nikada bili osobito viđeni u ovom gradu.

"Znate kako su Ivu Andrića dočekivali kada je dobilo Nobelovu nagradu-'halo pisac, piše li se štogod'. Ovdje možete biti uspješni, ali prije svega morate biti dobar čovjek, a čim se vi izdvojite na nekom crvenom tepihu…Crveni tepih je odličan samo dok su tu stranci“, kazao je Milić.

Milić je zajedno sa suprugom Anom sinoć prisustvovao premijeri hrvatskog filma "Crnci“, a tokom današnjeg dana družio se sa Sarajlijama i davao izjave mnogobrojnim novinarima.