Druženje s autorima filmova
0

"Sarajevo grad filma" je uspješan regionalni projekt

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Povodom realizacije projekta "Sarajevo grad fima" u sklopu kojeg će ove godine biti realizovana četiri filma danas je u caffeu Meeting Point upriličeno druženje s autorima filmova.

U četitri godine postojanja projekt "Sarajevo grad filma" zaživio je kao mjesto okupljanja filmskih profesionalaca, producenata...

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra istakao je da filmovi koji nastaju u okviru ovog projekta učestvuju na evropskim i svjetskim festivalima.

On je također rekao da je sve veći broj onih koji žele učestvovati u ovom projektu. U projektu "Sarajevo grad filma" učestvuju članovi odabranih timova. Ekipe svakog filma internacionalnog su sastava i sastavljeni su od autora i glumaca iz najmanje dviju različitih zemalja.

Osim toga uz mlade glumce, učesnike ranijih Talent Campusa, uloge u filmovima ostvaruju i profesionalni glumci. Na ovaj način, Sarajevo film festival nastoji potaknuti saradnju i stvaranje nove mreže među mladim talentovanim i kreativnim autorima regiona, čiji rad predstavlja budućnost regionalne kinematografije.

Na svim filmovima radili su i učesnici Producentske radionice. Producentska radionica Sarajevo grad filma namijenjena je mladim profesionalcima iz zemalja regiona koji su na jednom od dva prethodna izdanja Sarajevo Talent Campusa učestvovali kao producenti.

Filmovi snimljeni u okviru projekta Sarajevo grad filma 2011. premijerno će biti prikazani u okviru 17. Sarajevo film festivala.