Partnerstvo za film
0

Sarajevo Film Festival na programu BHT1

Sarajevo-x.com
Produkcioni, rediteljski i novinarski timovi BHRT-a spremni su za pokrivanje ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, najznačajnijeg filmskog festivala u regiji, s jasnim nastojanjem da to bude dopadljivo gledateljima i na visokom profesionalnom nivou.

U realizaciji projekta učestvovati će novinari i urednici svih redakcija, uz angažiranje velikih tehničkih kapaciteti kako bi se živom slikom i reportažnim zapisima zabilježili svi relevantni dogadjaji na 15. SFF-u.

Glavni programski sadržaj je ''Festivalska pozornica'', koja će svakodnevno na programu BHT1 biti od 17.30 do 18.50 i od 19.30 do 20.00. Smještena ispred Narodnog pozorišta, donosiće svo bogatstvo dešavanja na festivalu, na Crvenom tepihu, te u otvorenom kinu ''Heineken'', mjestu eksluzivnih intervjua sa najvećim filmskim zvijezdama koje ugosti sarajevski festival, poput Kristian Mungiua, dobitnika Zlatne palme ili Oscarom nagradjene Andree Arnold.

Osim gostiju u ''otvorenom programu'' Festivalska pozornica će imati i stalne rubrike: podsjećanja na sinoćnja događanja, skraćeni snimak Crvenog tepiha II, reportaža sa koncerta ''Midnight after Party'', Kafa sa..., Gost dana, SFF servis, Ja zaslužujem srce Sarajeva (komentar jutarnje projekcije iz bilo kojeg festivalskog programa); Glamourama (o stilovima odijevanja na Crvenom tepihu i oko festivala); SFF Futura (rubrika o mladim filmadžijama sa sarajevske i banjalučke akademije, te učesnicima Talent kampusa); Iza pozornice (festivalska zbivanja u otvorenom kinu ''Vatrogasac'', kinu ''Meeting Point'', te Sarajevo City centru).

BHT1 će svih večeri festivala u 23.55 sati emitirati i polusatnu Hroniku SFF-a, reprizu koje ćemo emitovati naredni dan u 12.10.

Prvog dana festivala kamere BHT1 se uživo uključuju u 19.30, u želji da dočaraju sva zbivanja u sklopu ceremonije otvaranja festivala. I dodjelu festivalskih nagrada gledatelji će moći pratiti uživo 20. avgusta.

I BH radio će imati veoma bogate sadržaje u sklopu 15. sezone SFF-a. Pored javljanja reportera sa Trga ispred Narodnog pozorišta, svakodnevno će se od 12.00 do 15.00 sati realizovati specijalna emisija sa gostima. Tu su i emisije ''Vrtna kavana'', ''Ringišpil'', ''Vikend vidikovac'', te koncerti uživo tokom trajanja Festivala, Midnight After Party iz Doma mladih.