Kultura
0

Saradnja mladih pisaca BiH i Slovenije se nastavlja

FENA
Međunarodna književna saradnja mladih pisaca BiH i Slovenije nastavlja se i u ovoj godini u okviru projekta "Euroorjentacije", koji su zajednički osmislili i u protekle tri godine realizirali članovi "Književnog kruga KNS" i mladi pisci iz Slovenije.

Od radova prispjelih na javni poziv, koji je bio otvoren do 10. maja ove godine, tim "Književnog kruga KNS" je za ovogodišnju dvojezičnu, bosansko-slovenačku zbirku, izabrao 13 literarnih autorskih radova iz BiH, saopćeno je iz KNS-a.

To su Džabir Sedić (Sanski Most), Admir Džanko (Sarajevo), Minela Masleša (Konjic), Elma Mrđanović (Sarajevo), Anes Osmić (Maglaj), Martina Franjić (Bihać), Adnan Subašić (Sarajevo), Safer Grbić (Tešanj), Natalija Puljić (Kreševo), Vladan Šipovac (Zvornik), Amer Jaganjac (Holandija), Maja Bunić (Sarajevo) i Bjonda Visković (Glamoč).

Izabrani radovi se upućeni na prevođenje na slovenački jezik, i naći će se u zajedničkoj dvojezičnoj zbirci s mladim autorima iz Slovenije, a čija je promocija planirana za 5. augusta u okviru programa Međunarodne kulturne manifestacije 5. Novosarajevski književni susreti 2011.