Kultura
0

Saradnja Jazz Festa i Portugalske ambadase

Sarajevo-x.com
Jazz Fest Sarajevo i Portugalska ambasada potpisali su ugovor o saradnji na projektu 11. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2007. Potpisivanju ugovora prisustvovali su ambasador Portugala Antonio Botelho de Sousa, savjetnik ambasadora Haris Guso te direktor Jazz Festa Edin Zubčević.

"Zahvaljujući ovoj saradnji publika Jazz Festa imat će priliku uživati i u nastupu portugalske dive Marije Joao koja će festival zatvoriti koncertom u Bosanskom kulturnom centru 4. novembra“, kazao je ambasador Portugala prilikom potpisivanja ugovora i dodao kako je cilj Portugalske ambasade pomoći ovaj značajan umjetnički festival u Bosni i Hercegovini, a istodobno i promovirati kulturu Portugala.

"Na ovaj način želimo približiti naše dvije geografski udaljene zemlje, čiju kulturu i umjetnost odlikuje zajednička osobina – kulturna raznolikost naroda koji u njima žive i obogaćuju je“, dodao je ambasador.

Podsjetivši kako je Portugalska ambasada i prethodnih pet godina pomagala realizaciju koncertnih nastupa portugalskih umjetnika poput Cristine Branco, Carlosa Bice ili Ane Brandao, savjetnik ambasadora Guso je naglasio kako su izuzetno uspješni projekti realizirani prethodnih godina najbolja preporuka i za ovogodišnji Jazz Fest te je izrazio nadu da će i narednih godina Jazz Fest u saradnji sa Ambasadom Portugala u Sarajevu ugostiti značajna imena evropske i portugalske muzičke scene.