Kultura
0

Sanji Džebi i Maji Izetbegović uručene nagrade festivala u Užicu

Klix.ba
Maja Izetbegović (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Maja Izetbegović (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Kostimografkinja Sanja Džeba i glumica Maja Izetbegović nagrađene su na 17. Jugoslovenskom teatarskom festivalu u Užicu održanom prošle godine u novembru za doprinos predstavi "Sumnja" u režiji Selme Spahić.

U jakoj festivalskoj konkurenciji, predstava je izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Užicu, a sjajna glumačka ekipa (Tatjana Šojić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović i Jelena Kordić Kuret) oduševila je publiku koja je predstavu ocijenila visokim ocjenama.

Stručni žiri (Agata Juniku, Nebojša Romčević, Hazim Begagić, Radivoje Dinupović i Svetozar Rapajić) nagradili su "Sumnju" za najbolju kostimografiju, te za najbolju epizodnu ulogu. "Sumnja" je rađena po tekstu Patricka Shanleya, u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Udruženja Kontakt.

U okviru radne posjete teatrima u BiH, nagrade umjetnicama je u Kamernom teatru 55 uručio Zoran Stamatović direktor Festivala i Narodnog pozorišta u Užicu. Svečanosti je prisustvovala glumica Maja Izetbegović, a zbog spriječenosti kostimografinje Sanje Džebe da prisustvuje dodjeli, nagradu je u njeno ime primio Dragan Jovičić direktor Kamernog teatra 55.

Ove nagrade su još jedna potvrda da Kamerni teatar 55, svojom programskom politikom na najbolji mogući način ispunjava svoju kulturnu misiju i širi teatarske virjednosti ne samo u Bosni Hercegovini nego i izvan granica naše zemlje.