Kultura
0

Šahinpašić: Jako smo zadovoljni ovogodišnjim Zimskim salonom knjige

FENA
Ajdin Šahinpašić (Foto: Klix.ba)
Ajdin Šahinpašić (Foto: Klix.ba)
"U svakom smo pogledu jako zadovoljni ovogodišnjim 8. Zimskim salonom knjige - u smislu organizacije i načina na koji je salon protekao, te ponude izdavača. I pored toga što je bila kriza u izdavaštvu u prošloj godini, potrudili smo se da sve izložimo adekvatno i da publika bude zadovoljna", kazao je danas za Fenu zamjenik direktora TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić, organizator 8. Zimskog salona knjige koji je prije dva dana završen u Sarajevu.

Šahinpašić naglašava da su izdavači ponudili maksimalno niske cijene za publiku, koja je ove godine u velikom broju došla na salon i kupovala knjige.

Osmi Zimski salon knjige ponudio je 62 štanda, od kojih su dominantno bili izlagači iz BiH, ali i Srbije, Hrvatske te Crne Gore.

"Time smo zaokružili regionalnu ponudu u ovom trenutku. Ali, izlagači su nudili i izdanja iz cijelog svijeta, te mislim da je ponuda zaista bila adekvatna. Tokom 13 dana salon je posjetilo oko 30.000 ljudi, dok je izloženo oko stotinjak hiljada naslova", istaknuo je on.

TKD "Šahinpašić" na ovogodišnjem je salonu imao u ponudi niz novih naslova, među kojima su nova knjiga Nure Bazdulj Hubijar, roman "Kepec" američkog autora Chucka Palahniuka poznatijeg po djelu "Klub boraca", te reprint knjige "Ja mahaluša 2" Indire Kučuk-Sorguč.

"Na salonu se nudilo oko 1.000 novih naslova iz regiona i svijeta. Izlagači su predstavili sve što je objavljeno u BiH i regionu od aprila ove godine do danas, a riječ je o velikom broju naslova", zaključio je on.

TKD "Šahinpašić" će za veliki sajam knjiga i učila u aprilu naredne godine pripremiti niz novih naslova.