Humana akcija i aukcija
0

Roderick Moore, Aida Delić i Enis Bešlagić za djecu Duge

Piše: F. Borić
Centar Duga: Humanost na djelu
Admir Ganić, Počitelj, Bakropis, Aquatinta, 60X50
Centar za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" iz Kulen Vakufa, Gradska galerija "Bihać" te Bošnjački institut Adil Zulfikarpašić iz Sarajeva 8. decembra u prostorijama Instituta organiziraju aukciju djela bosanskohercegovačkih i regionalnih umjetnika. Novac sakupljen od prodaje umjetnina namijenjen je djeci bez roditeljskog staranja.

Riječ je o umjetničkim djelima koja su rezultat IX likovne kolonije za djecu centra "Duga" koja se održavala od 28. do 30. maja ove godine, po već ustaljenoj tradiciji, u Kulen Vakufu.

Sva djela koja će biti izložena na aukciji u Bošnjačkom institutu bit će 29. septembra postavljena na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje će biti izložena sedam dana, nakon čega se 15 odabranih djela biti izmještena u Bošnjački institut, gdje će ih zainteresirani moći vidjeti prije same aukcije.

Aukciju će voditi, potvrđeno je, Roderick W. Moore, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko, novinarka Federalne televizije Aida Delić, te glumac Enis Bešlagić.

Sarajevo-x.com prvi objavljuju djela koja će biti predmet aukcije i koja možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Sve informacije o Centru za djecu Duga iz Kulen Vakufa možete vidjeti na njihovoj internet stranici.