Kultura
8

Rekordna posjeta na Kid's festivalu, stigli mladi iz cijele BiH

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Trećeg dana Kid's festivala koji se održava u sarajevskoj Zetri i na terenima oko dvorane, zabilježena je rekordna posjećenost. Djevojčice i dječaci uživali su u cjelodnevnim raznovrsnim programima.

Najmlađi su se danas mogli družiti sa saobraćajnom policijom i predstavnicima nevladinih ekoloških udruženja, učestvovali su u raznim igrama kao što su vodene igre, klikeri, Flash Mob, mačke i miša... U cjelodnevnoj zabavi učestvovala je i sedmogodišnja Ajla, koja je, kako je kazala za naš portal, na festival došla sa svojim prijateljicama Amrom i Belmom.

"Danas smo najviše vremena provele na bojenju lica i majica. Također, posjetile smo i štand sa mađioničarem koji je izvodio nevjerovatne trikove", kazala je Ajla.

Kako je za Klix.ba kazao Haris Bilalović, PR Kid's festivala, cijeli dan je u znaku Švicarske.

"Danas na festivalu obilježavamo dan Švicarske, zemlje koja od prvog dana podržava ovaj projekt i već tradicionalno imaju najposjećeniji štand koji je danas uređen u sitlu tradicionalne švicarske kućice", kazao je Bilalović.

Na festivalu smo zatekli i šefa Misije OSCE-a u BiH, ambasadora Fletchera M. Burtona.

"Iako sam ovdje tek nešto više od sat vremena, već imam stotine pozitivnih impresija. Ovaj festival nije samo zabava, već i učenje o ekologiji, stranim kulturama, jezicima... Mislim da je odlična lokacija na kojoj se festival održava. Govorim ovo sjećajući se Olimpijskih igara 1984. godine, festivala mladosti u to vrijeme. OSCE podržava ovaj projekt koji ove godine slavi svoju desetu godišnjicu", kazao je Burton.

Radionice, izložbe, zabave i štandovi jubilarnog 10. Kids Festivala bit će otvoreni svakog dana od 14:00, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethodi filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni na ulazu u kompleks Zetre.