Kultura
28

"Reconstruction at gallery Brodac": Izložba radova savremene umjetnosti

Klix.ba
"Reconstruction at gallery Brodac" je naziv izložbe BiH savremene umjetnosti koja će biti otvorena u petak, trinaestog maja, sa početkom u 20:00h u galeriji Brodac u Sarajevu.

Ova izložba će predstaviti etablirane savremene umjetnike iz BiH i Evrope, a svojim radovima će se predstaviti sedam umjetnika.

Izložba će u istom prostoru predstaviti generacijski različite umjetnike, ali koji u svom radu mogu pronaći segmente koji ih povezuju, bili oni određeni mjestom, vremenom ili nečim trećim.

U ovoj galeriji svoje radove će predstaviti: Nela Hasanbegović, Alma Suljević, Daniel Premec, Jusuf Hadžifejzović, Louis James, Bojan Stojčić, Mak Hubjer i Pierre Courtin.

Galerija savremene umjetnosti Brodac je projekt koji je pokrenuo Mak Hubjer, a koji za cilj ima uspostavljanje novog izložbenog prostora u gradu Sarajevu, ali ujedno želi da isti postane centar okupljanja i funkcionisanja predstavnika nadolazeće generacije umjetnika grada Sarajeva i BiH.

Reconstruction je koncept čija je osnovna svrha analiza, promatranje i izučavanje procesa stvaranja likovnog djela, funkcionisanja umjetnika u alternativnom okruženju, te uspostavljanje jednog funkcionalnog sistema .

Galerija Brodac se nalazi u blizini sarajevske Vijećnice u istoimenoj ulici, na broju 4.

Izložba će biti otvorena do 20. maja 2016. godine.