Baščaršijske noći
1

Recital Azre Medić u Bošnjačkom institutu 13. jula

Klix.ba
U sklopu Baščaršijskih noći 2012, u petak, 13. jula, od 20:00 sati bit će održan klavirski recital Azre Medić u Bošnjačkom institutu - Fondacija Adila Zulfikarpašića.

Azra Medić je rođena u Banjoj Luci 1983. god. Nakon završenog diplomskog studija u Sarajevu upisuje program usavršavanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đure Tikvice. Godine 2008. upisuje postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Kasselu (Njemačka). Dobitnica je brojnih nagrada na internacionalnim i domaćim takmičenjima: prva nagrada na Otvorenom međunarodnom takmičenju pijanista i klavirskih ansambala "F. Chopin, E.Grieg, F. Mendelssohn", prva nagrada "Città di Gorizia" (2002.) u Italiji, druga nagrada "Nikolei Rubinstein" (2002.) u Parizu, treća nagrada "Roma 2004"...

Na programu će biti djela koja su komponovali D. Scarlatti, J. Haydn, F. Liszt i A. Skrjabin.

Ulaznice za ovaj koncert koštaju 10 KM.

Istu večer od 21:00 sati će se održati monodrama "10: 1"

Deset razloga da ne uđete u bračnu zajednicu i jedan da to učinite.

Ova predstava je pitka, lagana komedija o deset ženskih likova, kakve, srećom, ne viđamo svaki dan. Ili možda viđamo? U toku sat vremena trajanja ove predstave stavit ćemo se u kožu muškarca, koji se našao pred velikom dilemom: Oženiti se, ili ne?!

Monodrama je autorski projekt Tatjane Kecman.

Ulaznice za predstavu koštaju također 10 KM.