Kultura
0

Rasprodane ulaznice za koncert Halke na Jazz Festu

FENA
U subotu će 17. Jazz Fest Sarajevo predstaviti tri zanimljiva programa.

U 19 sati u Pozorištu mladih nastupit će trio Marca Ducreta, samoukog gitariste koji je na sceni prisutan gotovo četiri decenije. Ducret je sklon muzičkim eksperimentima, pri tome iznimno harizmatičan i neobično ekspresivan na sceni, te je svaki njegov nastup uzbudljiv a publiku vodi na neočekivana muzička putovanja.

Ulaznice za koncert Marc Ducret Trija mogu se kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru od 12 sati ili u Pozorištu mladih pola sata prije koncerta. A ulaznice za koncert ansambla Halka, koji će uslijediti u 21 sat u Bosanskom kulturnom centru, su rasprodate.

Postoji mogućnost da manji broj ulaznica bude dostupan neposredno pred početak koncerta s obzirom da su određeni broj ulaznica prethodno rezervirali posjetioci koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Halka će nastupiti u okviru Jazz Festovog programa Next Generation kojim festival duži niz godina predstavlja bosanskohercegovačke muzičke projekte bazirane na tradicionalnoj muzici.

Do sada su nastupali Damir Imamović, Amira Medunjanin, duo Arkul te Arkul Orchestra, a ove godine na programu je Halka - nova sevdah senzacija na domaćoj sceni.