Kultura
2

Rasprodana predstava "Sunce tuđeg neba" Dragana Marinkovića Mace

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rasprodane su ulaznice za predstavu "Sunce tuđeg neba", glumca, voditelja i showmena Dragana Marinkovića Mace, koja će biti izvedena u petak 11. novembra u Bosanskom kulturnom Centru Sarajevo.

Zbog velikog interesovanja sarajevske publike organizatori će uskoro objaviti termin repriznog izvođenja ove regionalne hit predstave.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?