Kultura
0

FOTO / Raiffeisen banka i naredne tri godine glavni sponzor Kid's festivala

FENA
Predstavnici Raiffeisen banke i Kid's Festivala potpisali su trogodišnji sponzorski ugovor kojim je nastavljena dosadašnja dugogodišnja uspješna saradnja.

Raiffeisen banka će i naredne tri godine biti glavni sponzor Kid's festivala, najveće manifestacije za djecu u BiH, saopćeno je iz ovog festivala.

Ugovor su potpisali direktorica Kid's festivala Susanne Prahl i direktor Raiffeisen banke Michael Müller.

"Odavno smo prepoznali važnost Kid's festivala, koji iz godine u godinu raste i sadržajima i programom, ali i brojem posjetilaca. Zato smo odlučili nastaviti dugogodišnju saradnju i podršku ovom projektu. Naša "Rafa žirafa", maskota Dječije štednje, već je postala svojevrstan simbol Festivala, što nas posebno raduje", kazao je Michael Mueller.

Zadovoljstvo što je Raiffeisen banka prepoznala značaj ovog festivala istaknula je Susanne Prahl, ocjenjujući da Kid's festival predstavlja događaj koji mališani iz cijele BiH s nestrpljenjem očekuju.

"Trudimo se da mališanima ponudimo što zanimljivije i atraktivnije sadržaje. 'Evropa za sve' je ovogodišnji slogan Festivala, a posebna pažnja bit će posvećena djeci s posebnim potrebama i njihovoj inkluziji", kazala je ona.

"Rafa žirafa" će i ove godine ugostiti posjetioce Festivala u radionicama u kojima će djeca moći učestvovati u različitim aktivnostima, bojenju i slaganju "Rafa žirafa" kockica, te mnogim drugim iznenađenjima.