Kultura
132

Radovi djece iz vrtića prikazani na izložbi "Moj grad slavi rođendan"

Klix.ba
Povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva otvorena je izložba dječijih radova pod nazivom “Moj grad slavi rođendan”.

Izložba je otvorena sinoć na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu sa početkom u 18 sati, a svoje radove predstavilo je 320 djece u okviru projekta "Dijete i umjetnost".

Projekt "Dijete i umjetnost" se realizira u saradnji sa JU Djeca Sarajeva i Udruženjem za podsticaj kulture i sporta Profesional.

Voditeljice projekta bile su profesorice likovne kulture Ajla Resić Džanbegović, Lejla Voljevica i Alma Švrakić. Cilj je bio gradu pokloniti izložbu, veselu i sretnu, te djeci omogućiti susret sa galerijom i samim izlaganjem u galeriji.

Hypo Alpe Adria Bank je nagradila najbolje radove. Prva nagrada je pripala Demiru Ibrahimoviću iz vrtića Dunje, druga nagrada Maši Radovanović iz vrtića Šareni voz, a treća nagrada pripala je Leonardi Kadijević iz vrtića Leptirić. Hypo Alpe Adria Bank je nagradila i ostale učesnike simboličnim nagradama.

Naše mališane je također nagradila knjižara BuyBook i Kringračke. Iz udruženja Profesional posebno se zahvaljuju Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu koja im je već drugu godinu zaredom srdačno ustupila prostor i podržala projekat "Dijete i umjetnost".