Kamerni teatar 55
22

"Radnja na uglu" i 30. januara zbog velike zainteresovanosti

Klix.ba
Zbog velike zainteresovanosti publike, predstava "Radnja na uglu" će na repertoaru Kamernog teatra 55 biti i 30. januara u 18.00 sati.

Ovo nije prvi put da su menadžment i glumci teatra odlučili održati ovu predstavu i izvan utvrđenog repertoara, kako bi mnogobrojnoj publici svih generacija omogućili da uživa u ovoj nježnoj, romantičnoj komediji.

Naime, do sada su osim predstave koja će biti izvedena 30. januara i za koju je pored kolektivne, omogućena i pojedinačna kupovina ulaznica, održane predstave i za III gimnaziju iz Sarajeva, Gimnaziju Ilidža iz Istočnog Sarajeva i Gimnaziju iz Zavidovića.

Podsjetimo da je riječ o raskošnoj ansambl predstavi, priči koju mađarski pisac Mikós László smješta u tridesete godine prošlog vijeka, u knjižaru u kojoj se odvija priča puna emocija i šarma, a koju su gledaocima na izuzetan način prenijeli reditelj François Lunel i glumci Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić, Nedim Džinović.

"Radnju na uglu" kritika nagrađuje nagradama, gledaoci burnim aplauzom, a Kamerni teatar 55 svoju publiku mogućnošću da i izvan planiranog repertara uživa u ovoj predstavi.