Prijedlozi stručnjaka
0

Radionica "Upravljanje u kulturi" u Stocu

Sarajevo-x.com
Foto: Salih Borozan
Foto: Salih Borozan
Udruženje umjetnika “Deblokada” u periodu od 3. do 6. juna 2011. godine u Stocu organizuje radionicu pod nazivom “Upravljanje u kulturi”.

Tokom trajanja radionice uspješni kulturni menadžeri, ali i predstavnici institucija vlasti će predstaviti svoj rad, postignute rezultate i planove za budući razvoj.

Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, ministar kulture i sporta u Vladi FBiH Salmir Kaplan, premijer Vlade Kantona Sarajevo Fikret Musić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić će prisustvovati prezentaciji uspješnih kulturnih menadžera u BIH.

Cilj radionice je analiza postojeće situacije u kulturi BIH kroz odnos kulturne politike i upravljanja kulturnim institucijama/organizacijama, a u svrhu uspostavljanja produktivnijeg i kreativnijeg upravljanja u kulturi.

Na radionici će prisustvovati oko 30 učesnika iz kulturnog života BIH među kojima Jasmila Žbanić - umjetnička direktorica "Deblokade", Haris Pašović - direktor East West Centra, Mirsad Purivatra - direktor Sarajevo Film Festivala, Dino Mustafić – direktor MESS-a, Edin Zupčević - direktor Jazz Festa Sarajevo, Asja Hafner - kordinatorica SCCA, Adisa Bašić, kniževnica, Danis Tanović - reditelj...

Rezultat radionice bit će pisani dokument u kojem će tim stručnjaka pokušati analizirati i predložiti načine za bolje razumijevanje i saradnju u oblasti upravljanja u kulturi.

Radionica "Upravljanje u kulturi" realizira se u saradnji sa MDG-F programom "Kultura za razvoj", udruženjem "Crvena", norveškom ambasadom u BiH i BICCED-om.