Kultura
0

Putujuće kino 2003

Klix.ba
Obala Art Centar već godinama radi na projektima koji doprinose razvoju filmske kulture gdje, uz organizaciju uglednog Sarajevo Film Festivala, spada i distribucija filmova u BiH, te projekat mobilnih projekcija filmskih hitova za učenike osnovnih i srednjih škola poznat pod nazivom Putujuće kino.

Cilj projekta Putujuće kino je da pažljivim odabirom filmova omogući povratak filma u obrazovni proces, da kod djece stvori naviku za odlazak u kino i posjećivanje kulturnih manifestacija uopće, podstakne dječiju moć zapažanja i sl.

Veliku pomoć u ovom projektu pružaju Federalno Ministarstvo za nauku, kulturu, obrazovanje i sport, te nadležna kantonalna ministarstva i pedagoški zavodi koji su u Putujućem kinu 2003 prepoznali vrijednosti za koje se zalaže OAC.

Obala Art Centar nastavlja tradiciju mobilnih projekcija filmskih hitova u školskoj 2003./ 2004.godini sa filmom POTRAGA ZA NEMOM, nauspješnijim crtićem svih vremena koji je na američkom box officeu ove godine potukao sve «odrasle» konkurente.