Kultura
35

Prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle ovog vikenda u Zenici i Kaknju

Klix.ba
Prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" bit će izveden u subotu 28.marta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, te u nedjelju 29.marta u Centru za kulturu Kakanj. Cijena ulaznice je 7 KM, a obje predstave počinju u 18 sati.
U Zenici i Kaknju vlada veliki interes publike jer popularni mjuzikl po prvi put gostuje u ovim gradovima u okviru proljetne turneje koja je počela 22.marta uspješnim nastupom na manifestaciji "Dani Općine Travnik". Pod generalnim pokroviteljstvom BH Telecoma i uz podršku PBS Banke i LOK-a, mjuzikl će u aprilu vidjeti i publika u Tuzli i Srebreniku, u maju slijede gostovanja u Bugojnu, Brčkom i Banjoj Luci, početkom juna u Mostaru i Stocu, dok se kraj školske godine slavi u Sarajevu.

Uz plesne songove i duhovite skečeve, kroz priču o drugarstvu i hrabrosti, vode nas likovi DJ Šampinjon, Sarfo, Lord Patlidžanius, Medo, Voz, Vodocijep, Pčelica i Dobra vila koje tumače Mirela Lela Laković, Elmir Krivalić, Tina Dervišević, te sam utor i reditelj predstave Muharem Vojniković. Vesela družina kreće na put ka Vrhu svijeta kako bi spasila planetu od nestanka vode, a u tome će im pomoći i publika.

Povodom 27.marta, Svjetskog dana teatra, tim mjuzikla "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" publici poklanja pjesmu "Na plaži" snimljenu u saradnji sa drugarima iz benda Dubioza kolektiv. Za besplatno preslušavanje i preuzimanje pjesme: http://the-music.org/listen/dj-sampinjon-feat-dubioza-129132347

Za detaljnije informacije pratite oficijelnu Facebook stranicu.