Dan policije na Kid's Festivalu
0

FOTO / Prvačići na poligonima SIPA-e testirali svoje vještine

Sarajevo-x.com
Jedinicu za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je, u okviru osmog Kid's Festivala, posjetilo više od stotinu prvačića OŠ "Vrhbosna", Katoličkog školskog centra iz Sarajeva, OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Fojnice, te vrtića "Sveta obitelj" iz Sarajeva.

Tokom jednosatnog druženja sa specijalcima SIPA-e djeca su, između ostalog, imala priliku da se penju uz toranj, igraju fudbal, hodaju po deblu, te prođu zahtjevan poligon sa preprekama.

Komandant Jedinice za specijalnu podršku Mirsad Vilić sa svojim saradnicima najuspješnijim takmičarima podijelio je školske torbe sa priborom, dok su za svu djecu osigurane majice sa logom SIPA-e i Kid's Festivala.

"San gotovo svakog djeteta je da postane policajac, a mnogi od njih maštaju da budu specijalci. Dio tog sna svake godine postane java za dio djece iz svih dijelova BiH koji posjete našu bazu. Cilj nam je da kroz ovakve vidove druženja kod djece razvijemo ljubav prema sportu, policiji, a neko će, možda, u budućnosti i postati specijalac SIPA-e", poručio je komandant Vilić.