Galerija Duplex
0

Prva samostalna izložba fotografa Dženata Drekovića

Sarajevo-x.com
Prva samostalna izložba Dženata Drekovića, pod nazivom "Fotograf i ja", bit će otvorena u petak, 26. februara u 20 sati u Galeriji Duplex u Staklenom gradu u Sarajevu.

Na izložbi će biti izložena 31 crno-bijela fotografija, koje je ovaj umjetnik sa sarajevskom adresom, ali radom na relaciji Beograd - Skoplje -Novi Pazar - Sarajevo, snimio tokom svoje bogate i stilski raznolike fotografske karijere. Drekovićevo kohabitiranje između reportažne i umjetničke fotografije, te njegovo jedinstveno umijeće da najobičniji trenutak istovremeno pretvori u događaj i doživljaj, čini ga već dugo vremena jednim od najtalentovanijih fotografa i fotoreportera u regionu.

Scene s njegovih fotografija su gotovo filmske, istovremeno tragične, komične i groteskne, i promatraju gledaoca kao relikvij jedne situacije, emocije i iskustva. Stoga, izložba nema posebnu tematiku već je bilješka raznih paralelnih svijetova, životnih priča i stvarnosti koje su se posljednjih godina odvijale pred okom i objektivom kamere Dženata Drekovića. Izložba je prodajne prirode, a postavka je otvorena do 8. marta.