Kultura
0

Promovirana zbirka pjesama Gradimira Gojera

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru 16. susreta pozorišta lutaka BiH u Bugojnu je promovirana zbirka pjesama “Kaze iz Ferhadije”, Gradimira Gojera.

Promotor je bio pjesnik za djecu i dramski autor Ismet Bekrić.

Podsjećajući da se radi se o trećoj knjizi pjesama Gradimira Gojera on je rekao kako ona predstavlja spoj briljantnog pjesničkog opusa.

“Kroz pjesme u kojima prenosi uglavnom dešavanja iz ulice u kojoj živi Gojer nastoji svijet učiniti boljim”, naglasio je Bekrić.

Kao redovan sudionik bugojanskih festivala Gojer je poručio učesnicima promocije da lutkarsko pozorište nije namijenjeno samo djeci, nego i odraslima.

Kazao je još kako je uvjeren da će lutkari ne samo iz BiH nego i inozemstva još dugo dolaziti u Bugojno.

“Uvijek sam bio sklon misli koju sam naučio još kao dječak da nema zadane provincije. Provincija ne živi u gradovima nego u ljudima. Siguran sam da će oni koji su oživili FEDRA-u, a sada i Susrete pozorišta lutaka znati otvoriti vrata svijetu i dovesti svijet u Bugojno, kako je to bilo nekada ”, kazao je Gojer.

Uz želje da se to desi u što skorije vrijeme on je predsjedniku Organizacionog odbora Festivala Vahidu Durakoviću poklonio tri primjerka knjige “Kaze iz Ferhadije”.